Ez a tésztaétel pedig még a Culinaris receptversenyére készült. Élvezet számomra minden receptverseny, mert megmozgathatom az agytekervényeimet. A borvacsora is megér egy postot, a legközelebbire viszek gépet és beszámolok róla.
Hozzávalók 4 főre:
4 csomó tagliatelle személyenként (De Cecco a Culinarisból :))
1 csokor medvehagyma
30-40 dkg kecskesajt
1 gerezd fokhagyma
1 dl dióolaj
1-2 marék dió
só, bors,
A diót száraz serpenyőben megpirítom, majd kézzel átmorzsolom és kifújom belőle a lepotyogott héjat. A medvehagymát megmosom, szárazra törlöm, a szárát levágom és felaprítom. A tésztát sós, lobogó vízbe teszem és al dente-re főzöm. A sajtot lehetőség szerint 1 cm vastag szeletekre vágom. Bevonatos serpenyőben felhevítem a dióolajat és mindkét oldalán megpirítom benne a sajtszeleteket, majd egy tányérra félreteszem. Pótolom az olajat a serpenyőben, majd beleteszem a felaprított medvehagymát és a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom. Kb. fél percig állandó keverés mellett pirítom, majd hozzáadom a kifőtt tésztát. Jól összekeverem és beletesszük a sajt 2/3-át. Tányérokra szedem, a maradék sajtot a tészta tetejére teszem és megszórom a pirított dióval.
hú, az én emberem vagy eme recipével. most eléggé ki vagyok nyúlva agyilag, semmi ihlet, ellenben tegnap haaaaaatalmas adag medvehagymát szedtünk. élmény volt. sokszorosan. na, de ma talán azt is megírom.
VálaszTörlés4Gyerek viheted! Mi a keresztneved? nekem van lefagyasztva is medvehagyma.
VálaszTörlésNagyon guszta! ..és nagyon szépek a képek!
VálaszTörlésKöszi Orsi!
VálaszTörlésHú a mindenit! Tökéletes ízkombináció! Máris megkívántam, pedig szinte csak az imént ebédeltem. :)
VálaszTörlésKöszi Pixie, tényleg rendben volt. :)
VálaszTörlésEz a dióolaj nagyon jó ötlet hozzá! Köszi a tippet! A képek is nagyon szépek ;)
VálaszTörlésKöszi Robi!
VálaszTörlés