Oldalak

2010. július 18., vasárnap

Rókagombás penne

Valamelyik szombaton az egyik gombaárus néni olyan kitartóan ajánlgatta a portékáit, hogy végül beadtam a derekam és vettem egy kis rókagombát. Így a szokásos "mit főzzek ma" dilemmám máris megoldódott. A hétvége a gyors ebédeké szokott lenni, ilyenkor inkább családi programot szervezünk és igyekszem minimális főzéssel eltölteni az időt. A tészta a gyerekeknél mindig telitalálat, a gombát is szeretik. A szokásos, bevált módon készítettem el a gombát: vaj, fokhagyma, kakukkfű, kis tejszín. Hamarabb megvan, mint ahogy megfő a tészta.

Hozzávalók:

1 csomag penne
1/2 kg gomba
1-2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss kakukkfű
vaj, olaj,tejszín, só, bors

A gombát alaposan megmosom és apróra összevágom. Egy mélyebb serpenyőben felolvasztok egy kis vajat és öntök rá egy kevés olajat is, nehogy a vaj leégjen. Ha már jó forró, rádobom az apróra vágott gombát, az áttört fokhagymát, a száráról lehúzott kakukkfüvet, borsozom és enyhén sózom. Fedő alatt párolom, majd leveszem a fedőt, elpárologtatom a levét és hagyom hogy hadd süljön egy kicsit a gomba. Kicsit meglocsolom tejszínnel és elzárom, ha kell utánasózok. Közben a vízforralóban vizet forralok, átöntöm a forró vizet egy fazékba, sózom, olajat öntök bele és ha lobog, beleteszem a tésztát. Al dente-re főzöm és szűrőkanál segítségével a gombára teszem a tésztát. Összerázom az egészet és öntök még hozzá a tészta főzővizéből, hogy jó szaftos legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails