Oldalak

2010. szeptember 24., péntek

Moha szendvicskrémje Limara bagettjén


 A Segítsüti utáni mámor, illetve némi kényszerpihenő után ma idegen tollakkal fogok ékeskedni. A kényszerpihenő oka pedig az oviból hazahozott jó kis gyomorhurut, amit a két gyerek szenvedett el. Szinte egész héten diétán voltak szegények. Szolidaritásból pedig én is, de azért néha odasettenkedtem a konyhába egy-két ízletesebb falatért. Most már azért nagyon unjuk a banánt, szó szerint. A rizs-répa-krumpli kombóból meg sehogy sem sikerült blogra való fogást kiokoskodnom :D.  Persze, edzett, stramm apuka is ismét dögrováson. Na, ki maradt már megint talpon a vidéken?? Talált, süllyedt.

Az idegen tollak pedig Moha és Limara blogtársaktól valók. Mohánál olvastam néhány hónapja, hogy  a zsíros tejfölt egy kendőbe kötve lecsöpögteti belőle a savót, a tejszínes krém meg milyen finom fűszerezve kenyérre kenve, de még sütibe is jó. Igaza volt, azóta is gyakran csinálom. Ebben éppen fokhagyma, só, bors, kakukkfű és petrezselyem van. Ezerféleképpen lehet variálni, pl. egy kis márványsajttal megbolondítani. Reggelire, tízóraira, uzsonnára tökéletes! De szeretném látni a Junior étlapján az óvodában a margarin helyett! (sóhaj)


Az alatta lévő kenyérke pedig Limara Blogkóstolóra készült bagettje, igaz hagyma és fűszerek nélkül, némi graham liszttel dúsítva. Ez is nagyon finom, de fényévekre van Limara foszlós, puha bélzetű, ropogós héjú bagettjétől. Nekem még mindig nem cserepesedik, gyanítom azért, mert a Tescos bl 80-as liszt nem üti meg ezt a szintet... Aki tudja, hogy hol lehet Tótkomlósi lisztet kapni Budapesten a pesterzsébeti piacon kívül, akkor az ne tartsa tovább előttem titokban!






3 megjegyzés:

  1. Jobbulást mindenkinek! Örülök, hogy ízlik a kence, simán veri az összes bolti "vajkrém"-et is.

    Próbáld meg a Metróban kapható 5kg-os BL 80-ast, az jobb minőségű. Az a tapasztalatom, hogy a több graham vagy tk.lisztes péksüti/ kenyér nem hajlandó annyira cserepesedni, mint a sima fehér.
    Viszont kárpótol az ízével:)

    VálaszTörlés
  2. Szép az a bagett! De tényleg így van, minél több a tk. liszt benne anál kevésbé lesz ropogós. :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails