Már a finisben járunk, ki sem látszom a bevásárló listám mögül. Főzni sincs időm, sőt a jövő hétre le is tettem magamról ezt a terhet: szépen befizettem magunkat 4 napra az egyik ebéd házhoz szállítóhoz. Huhhhh. Sütit nem gyártok előre, mert még a végén megennénk, sőt, tuti, hogy megennénk, aztán kezdhetem az egészet előről. Remélem, ide is jut valami a sütikből. Ez az ebéd is két rohanás között készült, vagyis amíg magától megsült a sütőben, addig tudtam is rohanni egyet :D. Sütőtök, gorgonzola, lilahagyma, fokhagyma, rozmaring. Nagyjából ennyi. Egyszerű, de nagyszerű. Először haraptam hozzá egy kis kenyeret, de annyira laktató, hogy végül kenyér nélkül ettem meg. A fehér bort na, azt viszont nagyon kívánja. Az a kis borocska ott a fotón el is fogyott közben. Így kénytelen voltam autó nélkül rohanni, vagyis inkább botladozni...
Hozzávalók 1 személyre (de még ketten is jóllaknak vele):
kb. 20 dkg sütőtök
kb. 20 dkg gorgonzola
1 közepes fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szál friss rozmaring
olaj, só, bors
A tököt kockákra, a lilahagymát félkarikákra vágtam. Bedobáltam egy tálba, picit megsóztam, borsoztam. Hozzádobtam a megpucolt fokhagyma gerezdeket, belemorzsoltam a sajtot és a rozmaringot, meglocsoltam olajjal és az egészet összekevertem. Egy kis kenyérsütő formát kibéleltem sütőpapírral, beletettem a tál tartalmát, tűzőgéppel összetűztem a papírt, úgy, hogy maradjon benne hely. 200 fokra és 40 percre állítottam a sütőt, betoltam az ebédemet, majd felkaptam a kabátomat és elrohantam otthonról.
Egyébként szerintem köretnek is nagyszerűen megállja a helyét. Az ötlet egy kedves ismerősömtől, Ágitól származik.
Egyszerű, mégis nagyszerű!
VálaszTörlésTényleg az!
VálaszTörlésborocska nélkül most reggelire?
VálaszTörléssenki nem tiltja a borocskát reggelire :-D. Majd nem árulom el senkinek.
VálaszTörlés