Oldalak

2011. május 2., hétfő

Tagliatelle dióolajban pirított medvehagymával és kecskesajttal

 
 
A barátainknál voltunk borvacsorán még áprilisban és akkor volt az egyik előétel friss baguette dióolajjal. A dió az egyik kedvencem, a dióolajjal viszont akkor találkoztam először. Rögtön szerelem lett és másnap szaladtam is a boltba egy üveg dióolajért. Már alig van belőle :). Csak simán jó magos kenyérre öntöm és úgy eszem.
Ez a tésztaétel pedig még a Culinaris receptversenyére készült. Élvezet számomra minden receptverseny, mert megmozgathatom az agytekervényeimet. A borvacsora is megér egy postot, a legközelebbire viszek gépet és beszámolok róla.

Hozzávalók 4 főre:

4 csomó tagliatelle személyenként (De Cecco a Culinarisból :))
1 csokor medvehagyma
30-40 dkg kecskesajt
1 gerezd fokhagyma
1 dl dióolaj
1-2 marék dió
só, bors,

A diót száraz serpenyőben megpirítom, majd kézzel átmorzsolom és kifújom belőle a lepotyogott héjat. A medvehagymát megmosom, szárazra törlöm, a szárát levágom és felaprítom. A tésztát sós, lobogó vízbe teszem és al dente-re főzöm. A sajtot lehetőség szerint 1 cm vastag szeletekre vágom. Bevonatos serpenyőben felhevítem a dióolajat és mindkét oldalán megpirítom benne a sajtszeleteket, majd egy tányérra félreteszem. Pótolom az olajat a serpenyőben, majd beleteszem a felaprított medvehagymát és a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom. Kb. fél percig állandó keverés mellett pirítom, majd hozzáadom a kifőtt tésztát. Jól összekeverem és beletesszük a sajt 2/3-át. Tányérokra szedem, a maradék sajtot a tészta tetejére teszem és megszórom a pirított dióval.

8 megjegyzés:

  1. hú, az én emberem vagy eme recipével. most eléggé ki vagyok nyúlva agyilag, semmi ihlet, ellenben tegnap haaaaaatalmas adag medvehagymát szedtünk. élmény volt. sokszorosan. na, de ma talán azt is megírom.

    VálaszTörlés
  2. 4Gyerek viheted! Mi a keresztneved? nekem van lefagyasztva is medvehagyma.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! ..és nagyon szépek a képek!

    VálaszTörlés
  4. Hú a mindenit! Tökéletes ízkombináció! Máris megkívántam, pedig szinte csak az imént ebédeltem. :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi Pixie, tényleg rendben volt. :)

    VálaszTörlés
  6. Ez a dióolaj nagyon jó ötlet hozzá! Köszi a tippet! A képek is nagyon szépek ;)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails