Oldalak

2011. augusztus 13., szombat

Csípős, fűszeres kukorica krémleves


Elég hosszúra sikerült az idei nyári blogszünet. Egy hetet egy távoli bolygón töltöttünk, amit Svájcnak hívnak. (Órákat tudnék mesélni az atmoszféráról, a jólétről, a közízlésről, a tisztaságról, az üzletek kínálatáról..)  Szép volt, jó volt, de egy városnézős, bringázós, önellátós hét két örökmozgóval nem a pihenésről szól. A maradék időben pedig nem főztem olyat, amit érdemes lett  volna ide feltenni. Elfogytak a tartalékaim minden szempontból.
Most viszont egy kicsit feltöltődtem, ugyanis az én drága jó férjem beadta a derekát és elvonult a srácokkal Balatonhenyére a nagybátyja házikójába, hogy öt év után végre én is "szabadságra" tudjak menni. Két napja gyermektelen szingli vagyok, van még egy éjszakám és egy fél napom.  Ez a két és fél nap ajándék volt most nekem. Akinek hozzánk hasonlóan nincs lehetősége lepasszolni  a gyerkőcöket időnként néhány napra, az tudja miről beszélek...
Na, de mivel is töltöttem el két teljes napot? Pénteken örömflangálással, örömebédeléssel a Vapianoban és örömvásárlással természetesen. :))). Ma pedig örömfőzéssel, örömfotózással és egy kis örömpiacozással és egy kis örömkertészkedéssel.
Ezt a jó chilis, indiai fűszeres kukorica krémlevest örömködtem össze magamnak egy kis korianderrel megbolondítva. Volt még más is, de az majd később jön. Két személyes lett a leves, egy főre kicsit nehézkes lenne levest főzni.

Mi kell hozzá?

kb. 30 dkg morzsolt csemege kukorica
1 kis fej hagyma
fél liter alaplé (kövezzetek meg, de én a szokásos dm Alnatura bio zöldségleves kockából csináltam)
indiai fűszerkeverék (pl Korma mix: koriander, paprika, kurkuma, római kömény, fokhagyma, chili, édeskömény, szegfűszeg, fahéj, bors, görögszéna, babérlevél)
egy kevés tejszín
só, bors, chili

Hogyan készült?

A hagymát apróra vágtam, olajon megdinszteltem és beletörtem egy szárított chilit. Beleszórtam a kukoricát, jól megszórtam (kb. 1 tk.) a fűszerkeverékkel és összekevertem. Felöntöttem kb. fél liter vízzel, beledobtam a kockát, tekertem rá borsot és puhára főztem. Botmixerrel pürésítettem, és lepasszíroztam. Löttyintettem hozzá egy leheletnyi tejszínt is és utána sóztam. Tálaláskor megszórtam korianderrel.

Tessék egy kis alpesi feeling. A Zürichi tó körül autózva egy körforgalomnál nem azon a kijáraton mentünk ki, merre kellett volna és ide lyukadtunk ki:


Hüttner See


2 megjegyzés:

  1. csili nélkül kérem az én adag levesem.

    svájcer fotó volt a FB-n is, ugye? naaaagyon jól elcsípted.
    (mondtam már, hogy vennék fotóleckéket Tőled, ha nem lennél olyan messze?)

    VálaszTörlés
  2. Megvan az érzés, bàr még csak 2 évnél tartok:) szeptemberre én is beterveztem magamnak 2 nap szabit...
    Üdv újra itt;)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails