Oldalak

2011. augusztus 19., péntek

Egy kis majdnem hazai a GoodFoodból



Ez a valami a GoodFood augusztusi számában található és egyébként  nyári salátának becézett amúgy véleményem szerint nem túl könnyű fogás gyanús nekem már vagy két hete. Mindig visszalapoztam ide és jól megnéztem magamnak. Aztán felkapcsolódott belül a villany: ez olyan nekünk való, magyaros! De neeem? Krumpli, tojás, kolbász, egy kis zöldbab, már majdnem rakott krumpli. Én mondjuk még kiegészítettem egy kis lilahagymával is.  Oké, az újságban van hozzá egy sherry ecetes öntet, de én arról tudomást sem vettem és dizájnoltam hozzá egy magyarosat. Gondoltam, hogy jó is lesz egyszemélyes ebédnek tiszavirág életű szingliségem második napján.

Mi kell hozzá egy főre?

6-7 szem apróbb krumpli
1 tojás
1 darabka kolbász
1 marék zöldbab
1 kis fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
olaj, só, bors





Az öntethez:
1/2 pohár tejföl
néhány szál snidling, só, bors

Hogyan készül?

Eltértem az újságban megadott metódustól, mert valahogy nem volt kedvem együtt főzni a tojást a krumplival és a babbal. Úgyhogy mindent külön csináltam meg, valahogy így:
A krumplikat megsikáltam, félbe-negyedbe vágtam és sós vízben feltettem főni. A tojást egy külön kis fazékba tettem fel. Egy serpenyőben olajat melegítettem és beletettem a zöldbabot, meg a felszeletelt fokhagymát, sóztam borsoztam és így pároltam-sütöttem néhány percig, majd kitettem egy tányérra. Következett a lilahagyma: felkarikáztam és az előzőleg használt serpenyőben félpuhára dinszteltem, majd a bab mellé tettem. Közben félig megpuhult a krumpli, amit leszűrtem és a szűrőben hagytam, illetve elkészült a 4 percesre tervezett, de 6 percesre sikerült tojás is. :). Leöblítettem, leszedtem a héját és félretettem.
A serpenyőben sütés következő résztvevője a kolbász volt: felkarikáztam, ropogósra pirítottam és kihalásztam a serpenyőből. Kipótoltam még egy kis olajjal és beletettem a félpuha krumpli negyedeket. Szintén megsóztam, megborsoztam őket és jó ropogósra sütöttem. Végül minden hozzávalót beborítottam a serpenyőbe és néhányszor átforgattam. az egészet fakanál nélkül rázogatva. A tojást 4 felé vágtam és a tányéron tettem a többiek tetejére.
A fél pohár tejfölbe belevágtam a snidlinget, megsóztam, megborsoztam és ebbe mártogattam a krumplit.

3 megjegyzés:

  1. Itthon hogyan lehet hozzájutni (és mennyiért...:)) ehhez a magazinhoz?
    Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Szia Rita!

    Az inmedio újságos üzletekben lehet megvenni, én általában az Árkádban lévő üzletben szoktam. 1600 Ft körül van. A Delicious az, amit még veszek, annak is ilyesmi ára van. De mind fent van a neten is: www.bbcgoodfood.com www.taste.com.au/delicious és van egy harmadik kedvenc, ezt nálunk még nem láttam magazin formában, ez pedig a www.gourmettraveller.com.au

    VálaszTörlés
  3. A zöldbab kivételével vittem :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails