Oldalak

2011. november 22., kedd

Mindenféle földi jóval grillezett camembert






Igen, igen,  tudom, ez egy lejárt lemez és rajtam kívül már mindenki számtalan variációját elkészítette. Hozzám most ért el, pontosabban a legutóbbi borvacsorán. Azon kívül, hogy nagyon ízlett, azért is maradt számomra emlékezetes, mert két olyan ember csinálta, akik eddig kívülről láttak csak konyhát.  Na jó, ez azért túlzás, de a főzés tényleg távol áll tőlük. Két srác, akik ez alkalommal párt cseréltek és együtt sürögtek-forogtak a konyhában. Nagyon nagyra értékeltem és tényleg nagyon ízlett a grillezett camembert, amit megtűzdeltek fokhagymával, meg azt hiszem dióval. Mellé pirítóst adtak, sült diót és jó erős zöldpaprika karikákat, a részletekre már nem emlékszem. Meg egy pohár nagyon finom bor is járt hozzá, arra viszont tisztán emlékszem (hiszen még csak a második fogásnál tartottunk, később jött a homály :)) : a Hárs pincészet egyik biobora volt az, mégpedig a Hárslevelű.

Én pedig a dión és a fokhagymán kívül körte darabokat és kakukkfűágat dugdostam a sajtba. A dobozában nem mertem megsütni, mert féltem, hogy kigyullad az a vékony fa doboz :). Előételként elég egy személy részére egy fél sajt is.

Mi kell hozzá?

1 fa dobozos camembert
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 szelet körte
néhány szem dió
1 szál kakukkfű
kevés olaj

Hogyan készült?

A sütőtt 200 fokra előmelegítem.  A sajtot megszurkálom és belenyomkodom a felszeletelt fokhagyma gerezdeket, a diót, a körtét és a kakukkfüvet. Egy nagy darab sütőpapírra tettem, meglocsoltam egy kevés olajjal és bebugyoláltam. Alufóliából csináltam egy vastagabb gyűrűt és a becsomagolt sajt köré erősítettem, hogy ne folyjon szét a sütőben. Kb. 10 percig sütöttem, majd elzártam a sütőt és bent hagytam még úgy öt percig, hogy a fokhagyma megpuhuljon a sajtban. Amikor kivettem, papírostul visszatettem a dobozába és körben letépkedtem a papírt.
Nagyon mutatós dolog, akár az ünnepi menüsorba is beilleszthető.

8 megjegyzés:

  1. Zseniális a fotód! Lehet, hogy másnál "elcsépelt", de nálam nem. Nagyon tetszik. Ki fogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Érdemes kipróbálni, egyszemélyes gyors ebédnek is tökéletes.

    VálaszTörlés
  3. Egy újszülöttnek miden vicc új, hát még recept! Hozzám most ért el, hiába folyt valamikor minden gasztroblogger csapjából!
    Ki fogom próbálni! És azt hiszem, karácsonykor!

    VálaszTörlés
  4. Seafalcon, majdnem én is így kezdtem a postot ;). Van borral locsolós verziója is, karácsonyra az sem lehet rossz. :)

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűek a képek, meg persze finom is!:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól néz ki, szépek a képek is! Szóval, ínycsiklandozó!:)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails