Oldalak

2012. augusztus 30., csütörtök

Indiai mogyorós csirkeszárny


Augusztus utolsó hétvégéje nálunk ismét a fiúk megünneplésének a jegyében telt el. Na persze nem a teljes hétvégét töltöttük el dorbézolással, hanem csak a vasárnap délutánt. Nálunk a szülinapi partijuk nemcsak róluk szól, hanem rólunk szülőkről is. Nekik volt légvár, rágcsálni való, meg persze torta, amit idén sem kellett különösebben kínálgatni, elfogyott magától. A felnőttek pedig kaptak két féle grillezett húst, rozmaringos tepsis krumplit, salátákat, DNK kenyeret, pogácsát. Mindenki el volt ájulva a fogadtatástól, mert általában az olyan zsúrokhoz vannak hozzászokva, ahol leadják a gyereküket, majd néhány óra múlva értük mennek. Másnap sorra kaptam az e-maileket, hogy küldjem el a recepteket, mert minden annyira finom volt. Milyen jó, hogy van egy gasztroblogom, nem kell túl sokat körmölnöm, csak bemásolnom a linkeket. Átfutottam fejben a menüt és rájöttem, hogy minden fent van, kivéve a mogyorós indiai csirkét. Úgyhogy gyorsan felteszem ezt is. A képen látható darabok nem most készültek a partin, néhány héttel korábban  csináltam és a sütőben sütöttem. Szerintem jobb a grillen, mert ha nem lángol a szén, akkor nem égnek meg a mogyoródarabok, viszont nekem a sütőben megkeseredtek egy picit, akárhogy is vigyáztam rá.

Hozzávalók:

néhány csirkerész: szárny, comb, mellfilé, bármi

bors
csípős paprikakrém
olaj
1 marék darált földimogyoró
curry-s indiai fűszerkeverék, pl. Green Cuisine Korma mix

A mogyorót majdnem krémesre darálom, de azért maradjanak benne apró darabkák. Kb. 1 dl olajat egy tálba öntök, belekeverem a mogyorót, bőven teszek bele a fűszerből, egy kanállal a csípős paprikakrémből is, sózom és összekeverem. A megmosott, megtisztított és leszárított csirkerészeket egy zárható fedelű tálba teszem, ráöntöm a keveréket, kézzel átforgatom és legalább 2 órára a hűtőbe teszem, de az a legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben marad. Másnap vagy kint a grillen sütöm meg vagy egy alufóliával letakart tepsibe teszem és 200 fok+légkeverésen sütöm először letakarva, majd takarás nélkül. az elkészülési idő függ a csirkerészektől. Ha már puha, le lehet venni az alufóliát róla, de vigyázni kell, hogy a mogyoró ne égjen meg.

A fotón látható saláta az natúr megmosott ruccola és kockára vágott őszibarack.

1 megjegyzés:

  1. gyűjteményembe másolva. Imádom a csirkeszárnyat, keresem hozzá az új ötleteket. És ha eljön megint a barack és rukkolaszezon mindenképpen ezzel a salátával próbálom ki.

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails