Oldalak

2013. február 4., hétfő

Pikk-pakk egy kis finomság


Anyaaaa, úgy ennék egy kis finomságot! Melyikünk gyerekének a szájából nem hangzott még el ez a sóhaj. Van egy tippem. :) De mi van, ha alig van itthon valami, ráadásul karanténba vagyunk zárva a szokásos januári influenza miatt?


Ilyenkor van az, hogy elkezdjük kinyitogatni a hűtőt és a szekrényajtókat. Találunk egy kibontott zacskó kekszet vagy babapiskótát, van a hűtőben egy felbontott tejszín, egy kis natúr joghurt, egy üveg lekvár vagy egy fél zacskó fagyasztott gyümölcs a hűtőben. Vagy a kezünkbe akad egy csomag pudingpor. (De még jobb, ha  helyette van keményítő, tojás, és vanília rúd. )


A verzió: felverjük a tejszínt egy kis porcukorral, belekeverjük az előzőleg gézbe/tiszta ruhába csavart és lecsöpögtetett joghurtot (vagy görög joghurtot használunk). B verzió: elkészítjük a pudingot :). A kekszet poharakba törögetjük, rákanalazzuk a krémünket, a lekvárt egy pici vízzel folyósabbá tesszük és a kémünk tetejére halmozzuk. Ha lekvár helyett a nyárról megmaradt fagyasztott gyümit használjuk fel, akkor azt előzőleg egy kis cukorral beforraljuk. Ennyi. Majd végignézzük, hogy fáradozásunk gyümölcsét két perc alatt tüntetik el a kis betegek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails