Oldalak

2013. július 15., hétfő

Sült cékla saláta vörösboros sajttal avagy finomságok a Szimpla PiacrólJártatok már a Szimpla Kertben vasárnap délelőtt? Nem? Akkor gyorsan pótoljátok. Fantasztikus atmoszférájú háztáji piaccal találjátok szembe magatokat, ahonnan majd nem bírtok szabadulni. Valódi zöldségek, gyümölcsök és mindenféle finomságok várnak Rátok nagyon kedves, mosolygós, beszédes termelőkkel, eladókkal, élőzenével, gyerekprogramokkal, kondérban főzött ebéddel. Lassan-lassan vasárnap délelőtti családi programmá növi ki magát nálunk a Szimpla piacra való kijárás. Két hete mindenféle színes, csíkos céklára tettem szert, ezenkívül vettük még vörösborban érlelt sajtot, finom, hidegen sajtolt olajat, lila bazsalikomot, különleges lekvárokat, mézet. Kóstoltunk mindenféle gyümölcslevet, szarvasgombás finomságokat, a nagyobbik gyerek rá is kapott a szarvasgombára. :)

Nem vagyok jóban a céklával, ezt talán már többször is említettem, de ezek a szép színes céklák még nyersen is nagyon finomak. Olyan édesek, mint a méz és az általam nem kedvelt föld íz csak alig érezhető rajtuk.
Biztosra mentem és grillserpenyőben sütöttem meg őket, mert imádom a sült zöldségek ízét. Receptet nem írok, mert annyira egyszerű, hogy nincs értelme mennyiségekkel számolgatni. Kell hozzá néhány szem cékla, salátának való zöld levél és valamilyen sajt, meg olaj, só, bors. Csak a szokásos.

A céklákat felszeleteltem megsóztam és olajon szép csíkosra sütöttem őket. Rukkolát pakoltam a tányérra, rátettem a sült cékla szeleteket, meglocsoltam olajjal és rámorzsoltam a sajtot. Meleg nyári napokon tökéletes ebéd.


A zsákmány egy része

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails