Hozzávalók:
1 csirkemell filé
kotányi klasszik grillfűszer
2 fej lilahagyma
6-8 szem szilva
olaj, méz, só, bors, fahéj, gyömbér, bor
A csirkemellet felkockáztam és befűszereztem. A hagymát megpucoltam, félbe vágtam és vékonyan felszeleteltem, kicsit kézzel átforgattam, hogy szétessenek a szeletek. Egy serpenyőben olajat hevítettem, beletettem a húst és hirtelen átsütöttem. Egy szűrőkanállal tányérba szedtem a csirkét. Pótoltam a serpenyőben az olajat, rádobtam a hagymát és folyamatos kevergetés mellett üvegesre pároltam. Rácsorgattam 2-3 ek mézet, így karamellizáltam 1-2 percen át. Majd meghintettem egy kevés borssal, fahéjjal és őrölt gyömbérrel. Hozzáadtam a negyedekbe vágott szilvát, felöntöttem egy kis borral és fedő alatt pároltam, majd hozzáadtam a kisült csirkehúst és így is pároltam néhány percig.
A szilvám kicsit savanyú volt, így volt némi kontraszt, de jó volt így. A fűszeres rizzsel pedig különösen.
Vendég járt múlt héten a kertünkben, mi pedig két hete a Szalajka-völgyben jártunk és végre volt alkalmam kipróbálni a vízesés fotózást :D.
Izgalmasan hangzik :)
VálaszTörlés