Oldalak

2010. október 18., hétfő

Lilahagymás-szilvás csirkemell


Egy életem, egy halálom, én ezt most feltöltöm. A férjem szerint gusztustalan a fotó,a kaja se nagyon ízlett neki :-s . De mit lehet tenni, egy rózsaszín szószos, lila szilvás, lila hagymás csirke így néz ki :(   De némileg akadályoztatva voltam a szombati ebéd beszerzését illetően, így abból kellett összeütnöm valamit, ami itthon volt. A szilván és a hagymán kívül került még bele méz, fahéj, őrölt gyömbér és egy kis rosé is. A rizsbe pedig mazsolát tettem és egy kis indiai fűszert. Szóval szerintem baromi finomra sikerült :D.

Hozzávalók:

1 csirkemell filé
kotányi klasszik grillfűszer
2 fej lilahagyma
6-8 szem szilva
olaj, méz, só, bors, fahéj, gyömbér, bor

A csirkemellet felkockáztam és befűszereztem. A hagymát megpucoltam, félbe vágtam és vékonyan felszeleteltem, kicsit kézzel átforgattam, hogy szétessenek a szeletek. Egy serpenyőben olajat hevítettem, beletettem a húst és hirtelen átsütöttem. Egy szűrőkanállal tányérba szedtem a csirkét. Pótoltam a serpenyőben az olajat, rádobtam a hagymát és folyamatos kevergetés mellett üvegesre pároltam. Rácsorgattam 2-3 ek mézet, így karamellizáltam 1-2 percen át. Majd meghintettem egy kevés borssal, fahéjjal és őrölt gyömbérrel. Hozzáadtam a negyedekbe vágott szilvát, felöntöttem egy kis borral és fedő alatt pároltam, majd hozzáadtam a kisült csirkehúst és így is pároltam néhány percig.
A szilvám kicsit savanyú volt, így volt némi kontraszt, de jó volt így. A fűszeres rizzsel pedig különösen.


Vendég járt múlt héten a kertünkben, mi pedig két hete a Szalajka-völgyben jártunk és végre volt alkalmam kipróbálni a vízesés fotózást :D.

1 megjegyzés:

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails