Oldalak

2011. október 15., szombat

Ruccola saláta fügével, kecskesajttal és dióolajjal



A zimankós június és július után  ez a késői "tiszta erőből nyár" nekem annyira jólesett, hogy el nem tudom mondani. Teljesen feltöltődtem és remélem, így is maradok egészen májusig :).Ezt a salátát még az utolsó meleg napon dobtam össze, ami október ötödikén volt, ha jól emlékszem.  Amolyan nyár búcsúztató, ősz köszöntő fogás lett belőle. A rucola ropogóssága, vadsága még a nyarat idézi, a füge a kettő között van, a dió pedig hamisítatlan őszi-téli csemege. Az egyik kedvencem. A dióolaj pedig a másik, jutott belőle ide is, a pirítós rudacskákat is dióolajon sütöttem ropogósra. A kecskesajtot pedig nem is kell magyaráznom, ide való, ez nem vitás. Még egy kis szilvás balzsamecettel is megbolondítottam.

Mi kell hozzá két fő részére?

1 cs ruccola
4-5 szem füge
20 dkg kecskesajt
1 marék dió
2 szelet magos barna kenyér
dió olaj, balzsamecet

Hogyan készült?

Rém egyszerűen. A kenyérszeletekből rudakat vágtam és a dióolajon megpirítottam. A rucolát egy tálba szórtam, rádobtam a felkockázott sajtot, a cikkekre vágott fügét, a kicsit összetört dióbelet, meglocsoltam egy kevés dióolajjal és szilvás balzsamecettel, majd lazán összekevertem az egészet.

8 megjegyzés:

  1. Minden kép és minden étel nagyon gusztusos!:)

    VálaszTörlés
  2. Saludable y exquisita ensalada adoro los higos,acá cuando están frescos le llamamos "brevas",son muy exquisitos,excelentes imágenes,abrazos grandes.

    VálaszTörlés
  3. Hola Rosita! Me alegro que te gusten mis recetas. Muchas gracias, encantada conocerte!

    VálaszTörlés
  4. ha már füge, kérdeznék tőled :)) te oly jártas vagy kaja-pia téren!
    fügepálinkát keresek égre-földre. Kérdeztem a Culinarist, a Magyar pálinka házát, a Sarki fűszerest, mind lepattintott, vki azt is mondta, hogy Mo-on nem lehet kapni. Nem találkoztál esetleg ilyesmivel vmelyik kalandod során? Köszi!!!
    egyébként gyönyörű színek, imádom a fügét :)

    VálaszTörlés
  5. Etelkám, nem vagyok egy nagy kalandor sajnos :). Mintha Mallorcan lett volna, de lehet, hogy likőr volt. Én is rákerestem, több nyelven is, nem nagyon találtam. Svájci rokonok nem tudnak küldeni? ;) Viszont találtam receptet: http://htbgreen.blog.hu/2011/07/29/fuge_projekt_1_fugepalinka

    VálaszTörlés
  6. a fene megette... na mindegy, akkor törköllyel csinálom. Köszi azért :) Ugyanis apukámnak akarok karácsonyra pálinkás sajtkrémet csinálni, először a velveten láttam, utána itt: http://www.makkakonyha.com/2008/11/plinks-sajtkrm-biztos-ez.html eszerint fügepálesz kéne hozzá, a velvet írt törkölyt. Mallorcára most nem utazom el csak ezért sajna, de bár megtehetném :)) Sajna 2 hónapig kell érlelni ezt a cuccot, lassan el kell kezdenem az összeállítást. Több recit találtam én is hozzá, még elgondolkodom... Köszi még 1x!!

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails