Oldalak

2011. november 12., szombat

Grillezett padlizsán joghurtos tahini öntettel

A padlizsán előtt egy szolgálati közlemény: a vanília akció november 15-ig tart. Aki még nem rendelte meg a karácsonyi sütéshez szükséges adagját, az még megteheti. Részletek itt.



Végtelenül egyszerű és gyorsan elkészíthető,  ámde annál nehezebb ételről van szó. Valamelyik nap ez volt az ebédem és annyira eltelített, hogy aznap nem is ettem többet. :) A recept egyébként teljes egészében a GoodFoodról van, semmit nem változtattam rajta. Árválkodott a hűtőben egy padlizsán és elkezdtem padlizsános receptek után kutakodni a neten. Érdekes módon minden hozzávaló volt itthon. Azaz majdnem, mert tahinim nem volt. Volt viszont szezámmagom, így kb. plusz két percembe tellett egy jó kis tahinit elkészíteni. A Google elsőként Szepyke blogján található dobta ki, úgyhogy az alapján készítettem el. Annyi különbséggel, hogy én több vizet tettem hozzá, mint Szepy. A tahini receptet most külön nem írom le, aki kíváncsi az elkészítésére, kattintson ide! Ja, és az egészet megszórtam mazsolával. Valahogy odakívánkozott.


Mi kell hozzá?

2 padlizsán
3 ek görög joghurt
1 ek tahini
1 gerezd fokhagyma
citromlé
olaj
só, bors,
koriander, esetleg petrezselyem, vagy akár mazsola

Hogyan készült?

A grillserpenyőt felforrósítom. A padlizsánt szeletekre vágom, mindkét oldalukat vékonyan megkenem olajjal és a forró serpenyőbe teszem. 1-2 perc alatt szép csíkosra sütöm. A megsült szeleteket tányérra teszem, megsózom, megborsozom. A tahinit összekeverem a joghurttal, az összezúzott fokhagymával és néhány csepp citromlével. Majd ezt rákanalazom a padlizsánra, megszórom korianderrel vagy petrezselyemmel és mazsolával.



2 megjegyzés:

  1. Ez az egyik kedvencem a padlizsánból!:)

    VálaszTörlés
  2. Úgy látom, rokonlélekre találtam benned :)
    http://beck.blog.hu/2011/10/07/szeretjuk_a_padlizsant

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails