Oldalak

2012. október 31., szerda

Rachel Allen brokkoli levese parmezános pirítóssal + JÁTÉK!



Ha már unod a paprikás krumpli, a paradicsomszószos tészta és a spenótfőzelék hármasát, de tele van a hócipőd a nyakatekert ételnevekkel és beszerezhetetlen hozzávalókkal, akkor Rachel Allen A család kedvencei című könyve pont Neked való! Tele van jobbnál jobb, egyszerűen elkészíthető, ámde korántsem unalmas mindennapi fogásokkal, ugyanakkor találsz benne az ünnepi asztalhoz méltó remekműveket is, továbbra is a könnyen elkészíthetőség jegyében. A könyv a T.bálint Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ezt a könyvet az IKEA süteményes könyvével és egy üveg töklekvárral együtt most megnyerheted! A részletekért katt ide: www.facebook.com/narancslekvar

Rachel brokkolikrém levesét készítettem el belőle, mert nem volt hozzá fotó és már nagyon régen nem főztem. Egyébként én is majdnem pont ugyanígy szoktam csinálni: én a hagymát szeretem megfonnyasztani a vajon, mielőtt beleteszem a többi hozzávalót. A többit ő is úgy csinálja ahogy én, meg szerintem nagyjából mindenki. :). Parmezánom sem volt épp itthon, viszont volt szép narancs színű cheddar-om, úgyhogy azt olvasztottam a pirítósra.

A recept gondolom senkinek nem fog meglepetést okozni. :)

Hozzávalók:

25 g vaj
2 burgonya meghámozva és finomra aprítva
1 nagy hagyma, meghámozva, felaprítva
só és frissen őrölt feketebors
1 fej brokkoli szárastul
0,8-1 l forró zöldség- vagy csirkealaplé


A parmezános pirítóshoz

8 szelet jó minőségű fehérkenyér
75 g parmezán lereszelve

A vajat megolvasztjuk egy közepes-nagy lábosban, hozzáadjuk a burgonyát, majd a hagymát, a sót és a borsot. Lefedjük sütőpapírral (? szerintem jó a fazék fedője is. :)) és kis lángon 10 percig dinszteljük.

Közben levágjuk a brokkolirózsákat a szárról. Egy kis késsel eltávolítjuk a szár külső rétegét és kidobjuk, majd a szárat 1 cm-es darabokra vágjuk fel. Hozzáadjuk a hagymához és a burgonyához, majd további 5 percig dinszteljük együtt.

Hozzáadjuk a forró alaplét a burgonyához, hagymához és brokkoliszárhoz, felforraljuk, majd hozzáadjuk a felaprított brokkolirózsákat. 4-5 percig magas lángon, fedő nélkül forraljuk, amíg a brokkoli meg nem puhul, majd hozzáadjuk a tejszínt. Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

A parmezános pirítóshoz a kenyerek mindkét oldalát megpirítjuk, reszelt sajtot szórunk a tetejére, és forró grill alá helyezzük 2 percre, vagy amíg a sajt rá nem olvad. A pirítósokat felszeleteljük és a leves mellé tálaljuk.


Egy kedvcsináló fotó a nyereményjátékhoz ;)




2 megjegyzés:

  1. az idei szezonban nem is készült brokkoli krémleves! Azt hiszem, itt az ideje! :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails