Oldalak

2013. május 10., péntek

Egy villantós meleg előétel


Korábban már írtam arról, hogy baráti házaspárokkal borvacsorákat szoktunk szervezni. Megbeszéljük, hogy ki milyen fogással készül. A lányok az ételről beszélnek, a fiúk meg a választott borról. Iszonyú jó hangulat szokott kerekedni a végére. :)
Most enyém lett a meleg előétel és tudtam, hogy sült spárgával fogok készülni, mert valami fenomenális íze van megsózva és olajon megsütve, egyszerűen imádom, ma is azt fogok enni. Később társult mellé gondolatilag a camembert, amit szósz formájában álmodtam meg szerecsendióval fűszerezve, és a pirított zsemlemorzsa, ami petrezselymesre és citromosra sikerült. Így ez a három együtt nagyszerű triót alkotott.

Hozzávalók két fő részére:

1 cs zöld spárga
1 camembert
1 dl tejszín
4-5 ek. zsemlemorzsa
1 csokor petrezselyem
1 kezeletlen citrom
1 ek vaj
só, bors, szerecsendió, olaj

A spárgákat megmostam, a felétől lefelé megfogtam és elhajlítottam, hagytam, hogy ott pattanjon el, ahol akar. Így a legkönnyebb a fás részétől megszabadulni. Meghámozni nem szoktam a zöld spárgát. (A szár alsó részét lefagyasztom és ha spárgakrém levest csinálok, kifőzöm belőle az ízeket, majd kiveszem  és kidobom.) Egy serpenyőbe bőven öntök olajat és a megsózott sprágát beleteszem, közepes lángon, időnként megrázogatva ressre-ropogósra sütöm.
A camembert-t "meghámozom", a tejszínbe kockázom és mérsékelt lángon elolvasztom a sajtot és szerecsendiót reszelek rá.
A zsemlemorzsát vajon aranybarnára pirítom, a végén belereszelem a citrom héját és beleszórom az apróra vágott petrezselymet, összeforgatom és még rá nyomok néhány csepp citrom levet is, hogy picit citrusosabb legyen az íze. Tálaláskor a spárgát meglocsolom a camembert mártással és megszórom a zsemlemorzsával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails