Oldalak

2010. május 15., szombat

Mézes-fűszeres szerelmi bájital - XXXIV. VKF



Ha lehet hinni a népi bölcsességeknek, akkor ez a likőr a tejen és a tejszínen kívül csak afrodiziákumokat tartalmaz: tojás, méz, vanília, bazsalikom. No, meg persze némi alkohol is került bele.

"Bazsalikom: a hindu vallás szerint szent fűszernövény, beteljesedett szexuális életet biztosít. Tele van izgató hatású illóolajjal.

Vanília: a drága, Indonéziából származó fűszer, hangulatfokozó és potencianövelő illóolajat tartalmaz." Forrás

"A tojás a születés szimbóluma jelentős fehérje- és tápanyagforrás. A hagyomány szerint az egyik legismertebb vágyfokozó." Forrás


" Sok élelmiszerrel együtt a méz is szerepel az egzotikus kultúrák népeinek, például a maják mítoszaiban, házi patikaszerei közt. Potencianövelő és vágyfokozó (afrodiziatikus) hatást tulajdonítanak neki. Nyugtató hatású masszázshoz, frissítő pakolások, aromás fürdők során, akár gyógynövényekkel, tejjel kombinálva, külsőleg is alkalmazható." Forrás

Ha nem hiszitek, járjatok utána! ;-)


Az ital némi előkészítést igényel: a vaníliát és a bazsalikomot érdemes minimum egy héttel a vodkában "érlelni".

Hozzávalók:

2 dl vodka
1 marék bazsalikom levél
1 rúd vanília
3 tojás sárgája
3 ek méz + még ízlés szerint
1 dl tejszín
2 dl tej

A bazsalikomot megmostam, megszárítottam, beletettem egy befőttes üvegbe és annyi alkoholt öntöttem rá, hogy ellepje. A maradék vodkát a kikapart és feldarabolt vanília rúdra öntöttem. Lezártam az üvegeket és időnként felráztam.

A tejet és a tejszínt egy lábosba öntöttem és kislángon elkezdtem melegíteni. A tojások sárgáját 3 evőkanál mézzel habosra kevertem és a tejhez adtam. Állandó kevergetés mellet felfőztem, de mielőtt forrni kezdett volna, levettem. Lehűtöttem, majd leszűrtem a fűszereket és az alkoholt a tojásos tejhez öntöttem. Tettem még bele legalább 3 ek mézet, de ez ízlés kérdése. Kicsit szokatlan ízkombináció, a bazsalikomtól kicsit gyógynövényes jellege lett, de szerintem nem rossz.


A fotó sajnos a fénytelenség áldozata lett. :(

2 megjegyzés:

  1. Fűszeres krémlikőrt készítettem én is a VKF!-re. :)
    Biztos ez is nagyon finom!!!

    VálaszTörlés
  2. Hé, még kész sem vagyok a posttal és te már megjegyzéseket teszel? :-)))))
    Mindjárt nézem a tiédet!

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails