Oldalak

2011. június 8., szerda

Padlizsános, fetás batyu

Minden jel arra mutat, hogy a majdnem vadiúj notebookom winchestere ellátogatott az örök vadászmezőkre és esze ágában sincs onnan visszajönni. Magával vitt babafotókat, úszás fotókat, bulifotókat, szülinapi fotókat, ételfotókat, évzárós fotókat, egy darabot belőlem... Egy csomó a múlt héten készült, el sem jutottam odáig, hogy archiváljam őket.  Talán az, hogy totál magam alatt vagyok, közelít ahhoz, amit érzek. Itt és most szentül megfogadom, hogy a fotókat letöltés után azonnal, még nyers állapotban letöltöm a háttértárolóra is. Tessék szavamon fogni! (Még jó, hogy hevert itt a sarokban egy visszaszolgáltatásra váró másik masina, amit most birtokba vettem egy rövid időre.)

Némileg visszahozta a kedvemet a mai ebéd. Lehet, hogy van szebb neve is, mint ami én adtam neki, de most nem tudtam utána nézni. Volt egy szem padlizsán a hűtőben, azt komponáltam bele némi maradék fetával. A tészta tulajdonképpen pizzatészta.  Némi kis fűszer, paradicsomszósz és kész. Muszáj volt egy kis búfelejtő bort is kortyolnom hozzá, bár a sör jobban passzolt volna. A kicsi egyébként úgy falta, hogy öröm volt nézni. Régen volt az, amikor válogatás nélkül megette azt, ami a tányérján volt.

Hozzávalók 4 adaghoz:

30 dkg liszt
2 tk szárított élesztő
2 ek olíva olaj
kb. 1,7 dl langyos víz
1 tk. só
1 tk oregánó

1 padlizsán
2 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg feta
fél marék friss bazsalikom
fél tubus sűrített paradicsom
4-5 szem koktél paradicsom
só, bors, olívaolaj

A tésztához a hozzávalókból lágy, könnyen kezelhető tésztát gyúrtam, betettem egy tálba, megolajoztam a tetejét, letakartam egy konyharuhával és feltettem a szekrény tetejére kelni. Kb. másfél óra alatt a duplájára nőtt. A sütőt 200 fok légkeverésre kapcsoltam. A padlizsánt megmostam, felkockáztam. A lilahagymát meghámoztam, félbe vágtam és felszeleteltem. Egy tálba öntöttem őket, mérsékelten sóztam, borsoztam. A fokhagymát összepréseltem és azt is hozzáadtam. Az egészhez hozzányomtam egy fél tubus sűrített paradicsomot és meglocsoltam olívaolajjal. (Így ha a padlizsán levet ereszt, pont jó, a folyékony paradicsomszósztól meg tocsogós lenne.) A tésztát négy részre osztottam, 2-3mm-es kerek lapokat nyújtottam belőlük és beolajozott, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tettem őket. Elosztottam rajtuk a paradicsomos padlizsánt, és felhajtogattam a tésztalapok szélét. Rájuk morzsoltam a fetát, megszórtam őket az összetépkedett bazsalikommal, a tetejükre tettem a negyedekbe vágott paradicsomokat és meglocsoltam őket még egy kis olajjal. Szép pirosra sütöttem őket kb. fél óra alatt. Hidegen is nagyon finom.


9 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztán néz ki, szuper fotók!
    ..jahh, és ezt a "fotóeltűnéses" dolgot ne is mond, mindig ettől parázok, így vadul mentünk, kimentünk, másolunk, stb :) nem is tudom mit csinálnék ha Füfükéről eltűnnének a képek :O

    VálaszTörlés
  2. Ez bizony fincsi lehetett! :) Ráadásul nagyon guszta és ismét csodásak a fotók! Én is bort ittam volna hozzá.... mert nem szeretem a sört. :)

    VálaszTörlés
  3. El tudom képzelni, hogy mi játszódik le benned! Nekem is egyből megy a terrás háttértárra az összes fotóm, mert agybajt kapnék, ha elvesznének a munkáim.
    Ezek a fotók gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  4. oh nagyon sajnálom :( nálunk 2 példány DVDre megy a fotókiírás, mert egy winchesterben már nem bízunk meg. nagyon guszta ebéd lehetett!

    VálaszTörlés
  5. fotókat nem bírom visszahozni (bár tehetném....nekem anno egy teljes dolgozatom úszott el gépestől, mikor már csak 2 mondat hiányzott a végéről).

    hátha azért a lelkivilágodon ez segít: kérlek nézz be ide: http://elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com/2011/05/dij-tetszik-recepted.html

    VálaszTörlés
  6. Jaj neeeee! Úgy sajnálom! Teljes mértékben átérzem!!! Én kb. 1,5 éven belül kétszer éltem meg ezt. Több ezer fotóm szállt el így, mert nem volt máshová lementve...:S Tudom, az én hibám... :( Annyira sírtam mindkét alkalommal, hogy elmondani nem tudom... Úgy éreztem, hogy a lelkemet tépték ki, mert pl. egyetlen fiacskámról, az összes babakori fotó is eltűnt akkor... :( Bár mondták már akkor is, hogy az erre szakosodott cégek talán meg tudják menteni, na de ki a fenének vannak erre százezrei, vagy legalábbis tízezrei... :S Viszont amit készítettél isteni!!! :) És ne búslakodj!!!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm mindenkitől az együttérzést.
    Évi, köszönöm szépen a díjat!
    Ildikém, ha a babaképek veszek volna el, akkor valószínüleg a Dunának mentem volna. Nagyon, nagyon sajnálom. :((( Mi az a néhány elveszett kajafotó a babáshoz képest!

    VálaszTörlés
  8. ja, és félévente mikor itt-ott akciós, akkor megy a válogatás ezerrel, aztán lesznek olyankor százassával papírképek. mert ugye az a bíztos.

    amúgy tudod mikor próbáltam azt a recipét? epezacsi kidobás után vagy tíz nappal. anyósnak. de én is jócskán kanalaztam. ideje lenne repetázni.

    VálaszTörlés
  9. Gyonyoru ez a foto, es az etel is finom lehetett, ki fogom probalni :) Magdi - www.magdireceptek.blogspot.com

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails