Oldalak

2011. szeptember 13., kedd

Mogyorós csirkemell szilva chutney-val


Blogügyileg még mindig visszafogott üzemmódban működöm. Ennek most a legfőbb oka, hogy egy fotós találkozón volt alkalmam más gépekkel is megismerkedni, amik elég mély benyomást gyakoroltak rám. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy eladom a mostani szerkót és márkát váltok. Ezért most nem is igen használom a masinát, nem akarom az expo számot növelni. A héten következik egy szenzor tisztítás és kiakasztom rá az eladó táblát. Az új gép beszerzéséig pedig majd válogatok az archívumból és átmenetileg átalakítom a gasztroblogot fotós bloggá.
A másik ok pedig, hogy a srácok oviban vannak, magamra meg nem igazán főzök, férj pedig nem igényli a meleg estebédet. Elég sok feladatot osztottam ki magamnak itthon, úgyhogy nem unatkozom.
Ilyen a 10 éve!!! halmozódó számlák szortírozása, szekrények átpakolása, baba- és gyerekholmik fotózása, eladása és persze közben valami pénzkereső tevékenység felhajtása.
De ma nagyon vágytam valami finom indiai fűszeres ebéd után. Bevallom, kb. másfél hónapja pihen a hűtőben egy tálka szilva chutney. Még egy kertipartira csináltam. Jelentem, semmi baja! Annyi történt vele, hogy elpárolgott belőle a víz, jó sűrű szilvalekvár állaga lett és jól összeértek benne az ízek. Már réges-rég penészesnek kellene lennie, de nem. Nem is főztem, mindent frissen tettem bele, botmixerrel pürésítettem. Talán azért nem penészedett meg idáig, mert jó sok chili van benne????  Volt még egy kis darált mogyoró, abban sütöttem egy kis csirkemellet. Csak salátát ettem hozzá, elég is volt. A paradicsom pedig saját és teljesen bio. Egy nagy dézsában van 3 tő futó koktélparadicsomom és minden nap szedek le róla 8-10 szemet. Finom, édes, zamatos, amilyennek a paradicsomnak lennie kell és nem olyan, amilyennel tele van a piac. Ráadásul cserépben nő.... Idén is a paradicsom a vesszőparipám.

Mi kell hozzá 1 fő részére?

1/2 csirkemell filé
10 dkg mogyoró aprítva/ledarálva
só, bors, olaj

Szilva chutney

1/2 kg szilva
1 kis fej lilahagyma
1 fej fokhagyma
2-3 db szárított chili
indiai fűszerkeverék, pl. korma mix
darabka gyömbér
szilvás balzsamecet (jó a nem szilvás is)
méz

Hogyan készült?

A csíkokra vágott csirkemellet egy tálba tettem, rászórtam a mogyorót, sóztam, borsoztam, meglocsoltam mogyoró olajjal (jó a sima is) és kb. fél órát állni hagytam. Teflon serpenyőben közepes lángon megsütöttem. Vigyázni kell, hogy a mogyoró meg ne barnuljon. 

A chutney-hoz hagymát apróra vágtam és a kimagozott szilvával, meg a fűszerekkel együtt az egészet bevágtam egy kancsóba és jól összeturmixoltam. Időnként megkóstoltam és igazítottam az ízekhez. Ez így frissen elég híg volt, a sok állás viszont nagyon jót tett neki. Ha valaki nem akar hetekig várni, akkor dinsztelje meg a hagymát, tegye rá a többi hozzávalót és mintha lekvárt főzne sűrítse be.



3 megjegyzés:

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails