Oldalak

2011. december 21., szerda

Meglepi lastminute gasztroszuvenír

 
Ezt a különleges lekvárt kifejezetten Neked készítettem kedves narancslekvár szóra "ráguglizó", idetévedt Idegen! :D

Egyik nap megnéztem a statisztikában a forgalom forrásait és láttam, hogy a legtöbben a narancslekvár szóra keresve találnak rá a blogomra. Ezt nem hagyhattam annyiban és hálám jeléül kifundáltam egy narancslekvárt, igaz egy kicsit megbolondítottam: fehérboros, fűszeres-epres narancslekvár lett belőle. Na, mit szólsz hozzá?
Annyira friss, hogy még melegen fényképeztem ma fél háromkor.
Pontos receptet nem tudok hozzá adni, mert ripsz-ropsz összedobtam két kis üvegre valót. Gondolom, Te sem tennéd a kamrapolcra jövő Karácsonyig, hanem elajándékoznád vagy megennéd Karácsony első napján reggelire. Szerintem jó lehet a mákos bejglihez is. Én egy kis Stollent eszegettem hozzá. :D
Úgyhogy keríts három narancsot, jó lenne, ha ebből legalább egy bio lenne, a héja miatt. Vedd elő a fagyasztóban nyárról megmaradt két marék epret, nagyon friss ízt ad neki. Vedd ki a hűtőből azt a néhány korty ottmaradt fehérbort, kotorj elő egy kis fahéjat, szegfűszeget, őrölt gyömbért, ha van, meg egy kis vaníliát. A kristálycukor az biztosan a kezed ügyében van. Ha esetleg van egy kibontott dzsemfixed a nyárról, az is jól fog jönni, nem kell agyonfőzni a gyümölcsöket. Én egy fél zacskó Silver Spoon  pektint tettem bele.

Mosd meg a narancsokat, a bionak reszeld le a héját egy kis lábosba, a levét pedig facsard ki és öntsd rá. Tegyél hozzá 4 evőkanál cukrot, tedd bele a fűszereket, és forrald néhány percen keresztül. Add hozzá a másik két lehámozott és felkockázott narancsot, öntsd rá a bort, kicsit rotyogtasd, majd dobáld bele azt a néhány szem epret. Így is forrald egy kicsit,  óvatosan kóstolgasd és ízlelőbimbóid érzékenységének megfelelően cukrozd, vagy néhány csepp citrommal savanyítsd. A végén tedd bele a zselésítőt. Én kimertem egy kis levet és egy kis edényben feloldottam benne a pektint, így tuti nem marad csomós. Merd bele cuki kis üvegekbe (Most akkor elárulom, hogy én mivel töltöm a lekvárt. A mosogatógéphez adott sóbeöntő tölcsérrel. De pssszt, ne áruld el senkinek!) és keríts köréjük piros szalagot. Jó étvágyat és Boldog Karácsonyt!  És kérdezz nyugodtan akár itt, akár a facebookon!


Ja és el ne felejtsem, ezt itt jobbra a képen nem kenyér, hanem A Stollen, ami idén különösen jól sikerült.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik, lehet, hogy elkészítem magamnak gasztroajándékként, nagyon fogok örülni!:)

    VálaszTörlés
  2. Igazad van Erika! Ha az ember magát ajándékozza, akkor tuti nem fog csalódni :))).

    VálaszTörlés
  3. Excelente mermelada maravilloso color,luce estupenda,abrazos y feliz año 2012,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés
  4. Muchas gracias Rosita y feliz ano nuevo para ti también!

    VálaszTörlés
  5. Szépek a képeid, az alsók tetszenek is, de a felsőre lehet egy kritikai észrevételem? Azt még elnézem, hogy fent túl sok az üres a tér, kicsit vágtam volna belőle, de az a kicsorgás a fehér anyagra!? Az nagyon zavaró! Tudom mostanság trendi lett ez a lekvár kifolyatás. Még el is nézem, ha ez egy fára, vagy kőre történik, de itt, a fehér terítőre. Kicsit olyan igénytelennek találom. Remélem nem haragszol.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Ági, egyáltalán nem haragszom, sőt! Örülök, hogy végre kritikát is kapok! Köszönöm szépen! :) Gyere minél többet kritizálni (főleg a másik blogomra), abból tanulok ;).

    VálaszTörlés
  7. Nagyon örülök, hogy így álltál hozzá, kicsit izgultam, mert tetszenek a képeid, csak így tovább. Eddig csak ezt a blogod olvastam, de benézek a másikba is. Üdv.

    VálaszTörlés
  8. Ági, ne kímélj, nem vagyok sértődős típus. :))). Fotós vagy egyébként?

    VálaszTörlés
  9. Csak egyéni kölcsönt és egy Pedro Jerome úr és az ő hitelszervezetének jogosult kölcsönét kértem 3% -os kamatlábbal. A jövő hónapban megkezdem a kölcsön -visszafizetést Pedro Jerome a pedroloanss@gmail.com címen az egyéni vagy jogosult hitelekhez, amelyek egyszerű kölcsön -visszafizetéssel rendelkeznek, mint az enyém.

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails