Oldalak

2010. július 11., vasárnap

Mandulás sós karamell fagyi


Folytatódik nálam a sós karamell szerelem, az öntet után itt a fagyi is. Ami nem másból, mint a maradék öntetből készült első ízben, azóta persze megcsináltam úgy, hogy nem a szósz volt a kiindulási alap. Nem tudom megúnni.

Hozzávalók:
1 marék mandula
6 ek barna cukor
2 dl tej
5 dl kávétejszín


A mandulát beteszem egy zacskóba, bebugyolálom egy konyharuhába és néhány jól irányzott ütést mérek rá a húsklopfolóval. Majd egy kislábosban megpirítom. Ha ez megvan, akkor beleöntöm a cukrot és jóóóó sötét színűre karamellizálom. Felöntöm a tejjel, megsózom, gyakrany kóstolgatva, nehogy elsózzam. Ha megvan, jól lehűtöm, hozzáadom a szintén jól lehűtött tejszínt és két részletben beleteszem a fagyigépbe.
Akinek nincs fagyigépe, vegye elő gyakran a mélyhűtőből és keverje át alaposan fagyás közben, hogy a jégkristályok minél apróbbak legyenek.

4 megjegyzés:

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails