Hozzávalók:
1 csomag penne
1/2 kg gomba
1-2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss kakukkfű
vaj, olaj,tejszín, só, bors
A gombát alaposan megmosom és apróra összevágom. Egy mélyebb serpenyőben felolvasztok egy kis vajat és öntök rá egy kevés olajat is, nehogy a vaj leégjen. Ha már jó forró, rádobom az apróra vágott gombát, az áttört fokhagymát, a száráról lehúzott kakukkfüvet, borsozom és enyhén sózom. Fedő alatt párolom, majd leveszem a fedőt, elpárologtatom a levét és hagyom hogy hadd süljön egy kicsit a gomba. Kicsit meglocsolom tejszínnel és elzárom, ha kell utánasózok. Közben a vízforralóban vizet forralok, átöntöm a forró vizet egy fazékba, sózom, olajat öntök bele és ha lobog, beleteszem a tésztát. Al dente-re főzöm és szűrőkanál segítségével a gombára teszem a tésztát. Összerázom az egészet és öntök még hozzá a tészta főzővizéből, hogy jó szaftos legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Te mit gondolsz?