Oldalak

2010. november 16., kedd

Ruccolás penne


Kissé nyáriasra sikerült ez a tészta, de ebbe a szép napsütéses "tavaszba" is simán belefér :).  Hamarabb elkészül, mint ahogy most leírom. Én nem vagyok egy nagy tésztarajongó, de ez valami istenire sikerült! Kár, hogy csak egy adagot főztem belőle, magamnak. Van benne mindenféle jó: fokhagyma, ruccola, sonka, szárított paradicsom és egy kis bors. Tulajdonképpen itt véget is ér a hozzávalók listája. Most megpróbálok egy négy adagosat idefirkantani.

Hozzávalók:
1 csomag penne (vagy bármi más)
1 doboz ruccola
100 g jóféle sonka (pl. fekete erdei, prosciutto crudo, stb)
2-3 gerezd fokhagyma
néhány szem szárított paradicsom
olaj, só, bors

A tésztát sós vízben al dente megfőzöm. Amíg a tészta fő, a ruccolát megmosom, megszárítom, a sonkát és a szárított paradicsomot keskeny cikkekre vágom. Olajat hevítek egy serpenyőben, rádobom a sonkát, amikor az egy kicsit összeugrott, akkor hozzáadom a zúzott fokhagyma gerezdeket, őrölök rá egy kis borst, átforgatom és beledobom a ruccola 3/4-ét. Néhány másodperc párolás és egy-két kavarintás után rádobom a paradicsomot is és kikapcsolom alatta a hőforrást. A kifőtt tésztát rászedem a ruccolás őrületre, kicsit összerázom és már kész is. A maradék friss ruccolát majd tálaláskor a tányérokon lévő tésztahalmokra szórom. Nekem egyékbént még a sajt sem hiányzott a tetejéről.



 Tessenek egy pillantást vetni a  ruccolámra, ezeket a bosnyák téri piacon lehet beszerezni, egy csokor ára 250 Ft!

1 megjegyzés:

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails