2012. január 23., hétfő
Lilában pompázó tepsis krumpli
Imádom a tepsis krumplit! Amilyen egyszerű, olyan finom. A szilveszteri vendégeinket akartam elkápráztatni a lila krumplival, de a társaság fele igazoltan távol maradt, a WAMP-on begyűjtött 4 kiló burgonya pedig a pincében érte meg az újévet. Szegények már csíráznak, úgyhogy gyorsan felhasználom őket erre-arra. Múlt héten ékszerfotózás közben vágtam be magamnak néhány szemet a sütőbe és kutyultam hozzá egy snidlinges-tejfölös öntetet. Régen nem ettem ilyen finomat! :)))
Recept nem is nagyon kell hozzá, ugye? Az ember csak megsikálja a gumókat, négybe vágja, beleteszi egy tepsibe, sózza, borsozza, rozmaringozza, belerak egy egész fej fokhagymát gerezdekre szedve szőröstül-bőröstül, meglocsolja olajjal, összekutyulja az egészet, lefóliázza és mehet is be 200 fokra. 30-40 perc után leveszi róla a fóliát, megkutyulja, kicsit pirítja. Addig elővesz egy tejfölt, egy tálba borítja, sózza, borsozza és belevág még snidlinget. A sör fontos hozzávaló, ne maradjon le! :DDD
Lila krumplit és infot a www.lilaburgonya.hu oldalon lehet beszerezni, de egyébként a SPAR-ban is láttam már.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én is mostanában "kattantam rá" a lilakrumplira :)És tegnap ebből ettük tepsis krumplit, csak nem volt idő lefotózni. De ez a fotó gyönyörű! :)
VálaszTörlésKöszönöm Magdi! :)
VálaszTörlésGyönyörű:) Nálunk miértv nem kapni ilyet?:)
VálaszTörlésKati, azt sajnos nem tudom, de ha jársz Pesten, azaz Budán, akkor a Fehérvári úti vásárcsarnokbn is rátalálsz. ;)
VálaszTörlésA lila is tetszik, és a képek is :))
VálaszTörlésKöszi Orsi!
VálaszTörlés