2012. április 16., hétfő
Joghurtos céklafagyi
Nem mondható barátinak a viszonyom a céklával. Próbálkozom megszeretni, hiszen olyan sokszor előfordult már, hogy nem szeretünk valamit, aztán később megszeretjük. Gondoltam, indítok a fagyival, szeretem az extrém ízesítésű fagyikat. Cékla fagyival ráadásul találkoztam nem is egyszer, de megkóstolni nem volt még bátorságom hozzá. :) Aztán egyik nap gondoltam egyet, vettem néhány szem céklát és fagyit csináltam belőle. A hozzávalók mennyisége nem kőbevésett, mindenki egyéni ízlése szerint változtathatja őket. Pl. arra már nem is emlékszem, hogy mennyi cukrot tettem bele. Egész jó lett egyébként, aki szereti a céklát, ezt is szeretni fogja. :)
Hozzávalók:
3 db közepes méretű cékla
4 dl tejszín
1 dl tej
1 nagy görög joghurt
porcukor ízlés szerint, én kb 6-8 evőkanállal tehettem hozzá
A céklákat meghámoztam, lereszeltem, egy fazékba tettem, ráöntöttem az egyik doboz tejszínt és a tejet, megcukroztam és puhára főztem. Botmixerrel pürésítettem és lehűtöttem. A tejszínt porcukorral felvertem. A görög joghurtot belekevertem a lehűlt cékla pürébe, hozzákevertem óvatosan a felvert tejszínt és a fagyigépben elkészítettem. Kb. másfél liter fagyialap lett belőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Remek színe lett!!
VálaszTörlésKlassz! ;)
VálaszTörlésHú, nagyon vadító színe lett, igazi magenta, le is húztam a szaturációból egy leheletnyit, nehogy kiégesse a monitorotokat. :)
VálaszTörlésJujj, de jó ez a kép, ahogy a kanálon a fagyi színe visszatükröződik!!
VálaszTörlésHasonló a viszonyom a céklával! Próbálkozom, próbálkozom, aztán rájövök, hogy ezen a téren még mindig nem akar változni az ízlésem :-))
VálaszTörlésŐőőőőőőőőrületesen jó színe lett :-)
Viki, fagyi ide vagy oda, még én sem szerelmesedtem bele a céklába. :)))
TörlésNagyon szép a fotó és a recept is szuper. Az egyedüli bajom, hogy nincsen fagyigépem. Mini hűtőnk van, aminek mini a fagyasztója és nem férne be sehova a fagyigép. Pedig úgy szeretnék fagyit csinálni már!
VálaszTörlésZita, köszönöm! Csinálhatsz gép nélkül is. Botmixer fejet hagyd benne a fagyiban, fél óránként vedd ki a mélyhűtőből az egészet, és mixeld át.
TörlésGyönyörű színe van!
VálaszTörlésSzép! És én szeretem a céklát. Főleg a biocéklalevet. Kérdés: meddig kell főzni? - Csudi
VálaszTörlésSzia Csudi, nem tudom pontosan, talán negyed órát főzhettem. Időnként megkóstoltam, reszelve hamar megpuhul.
TörlésValaki elmondja miért kell ezt főzni? Miért nem elég pürésiteni a céklát, és habosra keverni az egészet? Amúgy én most csináltam meg almapürével keverve.
VálaszTörlésKedves Ottofon, simább lesz pürésítéskor a cékla, ha meg van főzve, lágyabb az íze is, ezenkívül nekem így volt szimpatikusabb. ;)
VálaszTörlés