Oldalak

2012. április 16., hétfő

Joghurtos céklafagyi




Nem mondható barátinak a viszonyom a céklával. Próbálkozom megszeretni, hiszen olyan sokszor előfordult már, hogy nem szeretünk valamit, aztán később megszeretjük. Gondoltam, indítok a fagyival, szeretem az extrém ízesítésű fagyikat. Cékla fagyival ráadásul találkoztam nem is egyszer, de megkóstolni nem volt még bátorságom hozzá. :) Aztán egyik nap gondoltam egyet, vettem néhány szem céklát és fagyit csináltam belőle. A hozzávalók mennyisége nem kőbevésett, mindenki egyéni ízlése szerint változtathatja őket. Pl. arra már nem is emlékszem, hogy mennyi cukrot tettem bele. Egész jó lett egyébként, aki szereti a céklát, ezt is szeretni fogja. :)

Hozzávalók:

3 db közepes méretű cékla
4 dl tejszín
1 dl tej
1 nagy görög joghurt
porcukor ízlés szerint, én kb 6-8 evőkanállal tehettem hozzá

A céklákat meghámoztam, lereszeltem, egy fazékba tettem, ráöntöttem az egyik doboz tejszínt és a tejet, megcukroztam és puhára főztem. Botmixerrel pürésítettem és lehűtöttem. A tejszínt porcukorral felvertem. A görög joghurtot belekevertem a lehűlt cékla pürébe, hozzákevertem óvatosan a felvert tejszínt és a fagyigépben elkészítettem. Kb. másfél liter fagyialap lett belőle.



13 megjegyzés:

  1. Hú, nagyon vadító színe lett, igazi magenta, le is húztam a szaturációból egy leheletnyit, nehogy kiégesse a monitorotokat. :)

    VálaszTörlés
  2. Jujj, de jó ez a kép, ahogy a kanálon a fagyi színe visszatükröződik!!

    VálaszTörlés
  3. Hasonló a viszonyom a céklával! Próbálkozom, próbálkozom, aztán rájövök, hogy ezen a téren még mindig nem akar változni az ízlésem :-))

    Őőőőőőőőőrületesen jó színe lett :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viki, fagyi ide vagy oda, még én sem szerelmesedtem bele a céklába. :)))

      Törlés
  4. Nagyon szép a fotó és a recept is szuper. Az egyedüli bajom, hogy nincsen fagyigépem. Mini hűtőnk van, aminek mini a fagyasztója és nem férne be sehova a fagyigép. Pedig úgy szeretnék fagyit csinálni már!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zita, köszönöm! Csinálhatsz gép nélkül is. Botmixer fejet hagyd benne a fagyiban, fél óránként vedd ki a mélyhűtőből az egészet, és mixeld át.

      Törlés
  5. Szép! És én szeretem a céklát. Főleg a biocéklalevet. Kérdés: meddig kell főzni? - Csudi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Csudi, nem tudom pontosan, talán negyed órát főzhettem. Időnként megkóstoltam, reszelve hamar megpuhul.

      Törlés
  6. Valaki elmondja miért kell ezt főzni? Miért nem elég pürésiteni a céklát, és habosra keverni az egészet? Amúgy én most csináltam meg almapürével keverve.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Ottofon, simább lesz pürésítéskor a cékla, ha meg van főzve, lágyabb az íze is, ezenkívül nekem így volt szimpatikusabb. ;)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails