Már csütörtökön meg akartam írni ezt a postot, de annyira lelassult a gépem, hogy képtelen volt egy karaktert is belátható időn belül megjeleníteni. Nagyon megért szegény az újrainstallálásra.
Azért éppen csütörtökön, mert akkor találtam ki magamnak ezt a kis kortyolgatnivalót. Az időjárás kissé kedvemet szegte, ráadásul nagyobbik fiam óvoda helyett itthon kínlódott kötőhártya gyulladás okán. Kisöccsével egyetértésben már harmadszorra szedték atomjaira a lakást, amikor az ablakon kifelé bámulva beugrott egy kép: ülök egy Hüttében és Bombardino-t szürcsölgetek! Mindjárt jobb is lett a kedvem és segítségül hívtam Google barátomat, hogy megtudjam, miből áll a Bombardino Mivel sem konyak, sem whisky és még rum sincs itthon, hát megalkottam a magam kis bombardinoját cointreau-ból. ;-)
Hozzávalók egy fő részére:
1,5 dl tej
1 cs burbon vaníliás cukor vagy vanília kivonat
1 tojás sárgája
1 tk cukor
1 kupica cointreau vagy bármi más, ami van otthon
díszítésnek fahéj
Egy lábosba beleöntöttem a tejet és a vaníliás cukrot hozzáadva elkezdtem melegíteni. Néhány percig magas hőfokon tartottam, hogy a vanília aroma jól kijöjjön. Közben a tojás sárgáját kikevertem a teáskanálnyi cukorral, belekevertem a meleg vaníliás tejbe és nyakon öntöttem egy kis cointreau-val, majd pohárba töltöttem.
Aztán fotózás közben jutott eszembe, hogy megszórom egy kis fahéjjal is egy sablon segítségével és örültem, hogy végre használhatom a marokkói poharamat. Közben persze alig vártam, hogy megigyam, de arra sajnos várnom kellett még vagy három órát, mert még vezetnem is kellett aznap. Úgyhogy a lélekmelegítés estére tolódott, amikorra a lélekmelegítő nedű már kihűlt. :-(
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Te mit gondolsz?