Oldalak

2010. április 22., csütörtök

Tepsiben sült csirkecomb velesült rozmaringos zöldséggel


Nagyon egyszerű étel, gyakran készítem. Főleg, ha nincs időm a konyhában ácsorogni a tűzhely előtt. Csak összevágok mindenféle zöldséget, amit találok: krumpli, sárgarépa, lilahagyma, pasztinák,  cukkini, paprika, fokhagyma, stb.  

Hozzávalók:

kb. 1 kg zöldség vegyesen
csirkecomb
só, bors, rozmaring, grill fűszer

Egy mély tálba öntöm a megtisztított zöldséget, sózom, borsozom, rozmaringgal fűszerezem, rálocsolok egy kis olivaolajat és összekutyulom az egészet. 
Megmosom, megszárítom a csirkecombokat, befűszerezem grill fűszerkeverékkel, meglocsolom olivaolajjal, beteszem a tepsibe, köré teszem a zöldséget, alálöttyintek egy kis vizet és a tepsit lefedem alufóliával. 200-220 fok légkeverésen sütöm egy órát, majd leveszem a fóliát és néhány percet adok még neki, hogy szép piros legyen a teteje. A zöldség nagyon finom lesz a rozmaringtól. 

A gyerekek annyira éhesek voltak már,  hogy a fotót illetően komponálásról, dekorációról szó sem lehetett. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Te mit gondolsz?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails