2010. június 10., csütörtök
Krémes tejberizs szegfűszeges mangó szósszal
A joghurtos narancsital bejegyzésnél utaltam rá, hogy épp egy receptversenyre készültem. Nos ez volt az. A Lidl oldalán találtam rá és pont kapóra jött, ugyanis a nyeremény egy multifunkcionális konyhai robotgép volt. A kézi mixerem pedig pont bemondta az unalmast. A feladat pedig úgy szólt, hogy egy mangós ételt kell elkészíteni. És hogy ne érje szó a ház elejét, a Lidl-ben kapható alapanyagokból dolgoztam (bár a hozzánk közel eső Lidl-ben pont mangó nem volt :D ). A nyertes sajnos nem én lettem, úgyhogy már be is szereztem egy új kézi mixert, a receptet pedig közkinccsé teszem. A nyertesnek pedig ezúton gratulálok!
Hozzávalók 4 személy részére:
A tejberizshez:
3 dl basmati rizs
6 dl tej
2 dl tejszín
1 cs vaníliás cukor
2 tojás sárgája
3 ek porcukor
A mangó szószhoz:
2 db érett mangó
2 ek porcukor
3 szem szegfűszeg
Elkészítés:
A tejet egy lábasba öntjük és beletesszük a vaníliás cukrot. A rizst megmossuk és a tejhez adjuk. Fedő alatt kislángon puhára főzzük. Ha kell, akkor felöntjük egy kevés tejjel. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a tejszínt. A megpuhult rizshez adjuk, összekeverjük és fedő alatt tartjuk néhány percig, majd levesszük a fedőt, hogy kihűljön.
A mangót meghámozzuk, a húsát levágjuk a magról és felkockázzuk. Fél dl vízben elkeverjük a 2 ek porcukrot, beletesszük a szegfűszeget és szirupot készítünk, majd beletesszük a gyümölcsöt is. Néhány percig kislángon főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni és kivesszük a szegfűszeget.
A kihűlt tejberizst poharakba, tesszük és ráhalmozzuk a mangó szószt.
A szomszédomnak ízlett :D.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Te mit gondolsz?