2011. január 20., csütörtök
Kenyérre valók zellerből és tonhalból
Szalámit a sok benne lévő miatt nem nagyon eszünk, a gyerekek jól elvannak a sima vajas kenyérrel, időnként kérnek rá mézet, lekvárt. Nagy kedvenc a tojáskrémes kenyér, de azt inkább kenyér nélkül ennék meg, ha hagynám. Én azért néha vágyom másra is. Hogy szélesítsem a kenőkés repertoáromat, tegnap gyorsan összekutyultam két kenyérrevalót. Volt otthon egy zsenge leveles új zeller és egy tonhal konzerv, némi natúr krémsajt és vaj. Úgyhogy a zellert összepárosítottam a krémsajttal, a halat meg a vajjal. Mivel a halat a mai napig nem sikerült megkedvelnem, de tudom, hogy egészséges, ezért néha ráveszem magam a hal evésre. Ilyenkor igyekszem a fűszerekkel jól elnyomni az ízét. Most egy csokor snidling és egy marék ruccola segítségét vettem ehhez igénybe. A zellergumót meg a húslevesből halásztam ki (persze külön is meg lehet párolni), a zöldjét pedig frissen vágtam bele.
Hozzávalók:
Zelleres krémsajt
1 zeller gumó párolva/húslevesből kihalászva
20 dkg natúr krémsajt (pl. Buko)
1/2 csokor friss zellerlevél
só, bors
1-2 ek tejszín szükség szerint
A hozzávalókat beletettem a késes aprítóba és jól összedolgoztam. Néhány evőkanál tejszínnel lazítottam az állagán azért, hogy könnyen kenhető legyen.
Zöldfűszeres tonhalkrém
1 tonhalkonzerv (én a sós lében eltettet használtam)
10-15 dkg vaj
1 csokor snidling
1 marék ruccola
só, bors
A halat egy szűrőben lecsöpögtettem, a fűszereket kicsit összeaprítottam, majd a szoba hőmérsékletű vajjal, illetve a sóval, borssal együtt a késes aprítóban szép habosra kikevertem.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből őket, hogy jól kenhetőek legyenek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
zöldfűszeresre benevezek. zellerrel így töményebben nem vagyok haver.
VálaszTörlésde a fotók étvágygerjesztőek
alig érezni benne!
VálaszTörlés